Salade crémeuse de fusilli aux haricots verts - CATELLI®

Salade crémeuse de fusilli aux haricots verts

Idéale pour la saison des pique-niques, cette salade de pâtes fraîche a un goût estival. Vos amis et votre famille voudront absolument la recette de sa vinaigrette crémeuse à l’avocat.
Astuces Préparez ce plat jusqu’à 24 heures d’avance en réservant séparément la salade et la vinaigrette.Combinez le tout au moment de servir.
Pour servir la salade en entrée, augmentez l’apport en protéines en ajoutant du poulet cuit haché, des crevettes cuites ou des pois chiches en conserve égouttés.
 
Prep Time
10 Minutes

Cook Time
5 Minutes

Serves
8 People

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Cooking Steps


Step 1

Cook green beans in a large pot of boiling, salted water for 4 minutes; add fusilli after 1 minute of cooking. Drain and rinse under cold running water; drain well. Toss with grape tomatoes, cucumber and green onions.

Step 2

Meanwhile, combine avocado with basil, lemon juice, water, olive oil, garlic, lemon zest, salt and pepper in a food processor or blender. Blend until smooth (add a little extra water if needed to adjust to a pourable consistency).

Step 3

Add dressing to fusilli mixture and toss to coat.

Ingredients


  • 1 PKG (300 G)CATELLI® SuperGreens™ Fusilli
  • chopped green and/or yellow beans 1 1/2 cups (375 mL)
  • halved grape tomatoes 2 cups (500 mL)
  • English cucumber, diced 1/2
  • green onions, finely chopped 2
  • ripe avocado, cubed 1
  • packed basil leaves 1/2 cup (125 mL)
  • lemon juice 1/4 cup (60 mL)
  • each water and olive oil 2 tbsp (30 mL)
  • cloves garlic, minced 2
  • each finely grated lemon zest and salt 1 tsp (5 mL)
  • pepper 1/2 tsp (2 mL)